Imkervereniging Delft

Lid van de NBV, voorheen Imkervereniging Westland

Search
Close this search box.

Educatief

Basiscursus

De Imkervereniging Delft organiseert jaarlijks een basiscursus bijenhouden. De belangstelling voor de cursus is meestal erg groot. Aan de cursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen. De basiscursus bijenhouden start in februari/maart.

De basiscursus bestaat uit een aantal theorie-en praktijklessen. De theorielessen worden gegeven in het Natuur- en Milieucentrum de Papaver aan de Korflaan in Delft. De praktijklessen worden gegeven in de bijenstal van de vereniging, De Moerbei, achter op het terrein van de Papaver. De lessen worden op een doordeweekse dag in de avond gehouden, de theorielessen starten om 19.30 uur en de praktijklessen om 18.00 uur.

Om de cursus goed te kunnen volgen is het belangrijk dat u zowel de theorie als de praktijklessen volgt. Natuurlijk is de theorie ook belangrijk, maar bijenhouden leer je in de praktijk. Wanneer u door privé-activiteiten veel (praktijk) lessen moet missen is het beter om niet met de cursus te starten. Bijenhouden is niet eenvoudig en er is veel belangstelling. Om voor een diploma in aanmerking te komen verwachten wij dat u minimaal 80% van de lessen volgt. Wij verzekeren u dat u na het volgen van de cursus ook zelf bijen wilt gaan houden. Velen van u beschikken echter niet over een plekje waar bijenkasten kunnen staan. Door contacten die de Imkervereniging Delft heeft kunnen we u hierbij helpen. De vereniging kan u ook aan uw eerste bijenvolk helpen.

De cursusliteratuur die nodig is voor de cursus wordt uitgereikt tijdens de eerste les.

Aanmelding en kosten

De aanmelding wordt gedaan via de NVB.
Klik hier voor het aanmeldformulier.

Onze vereniging

De Imkervereniging Delft is een vereniging met ongeveer 90 leden en een eigen bijenstal op het terrein van het Natuur- en Milieucentrum de Papaver. De vereniging maakt deel uit van de landelijke Nederlandse Bijenhoudervereniging (NBV) met ongeveer 7000 leden. Gedurende de cursus ontvangt u het blad Bijenhouden. Het belangrijkste doel van de vereniging is het uitwisselen van kennis over het houden van honingbijen. Maandelijks organiseert de imkervereniging een “Praatavond” in het Natuur- en Milieucentrum de Papaver aan de Korftlaan in Delft. Na afloop van de cursus kunt u besluiten of u lid wordt van de NBV en daarmee ook van de Imkervereniging Delft.